Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
Всеукраїнський тиждень права
09 вересня 2015

Кабінетом  Міністрів України оприлюднено  План  заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права, який затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 26 серпня 2015 року № 871-р, що відбудеться з 7 по 12 грудня.

Реалізацією плану заходів будуть займатися міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, обласні адміністрації та Київська міська державна адміністрація за участю громадських та міжнародних організацій.

Планом  заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права передбачено:

  1. Провести у навчальних закладах Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.
  2. Організувати та провести у навчальних закладах, закладах культури, військових частинах тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру (лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри, змагання тощо).
  3. Організувати виступи у засобах масової інформації з питань реалізації і захисту прав людини, у тому числі учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб.
  4. Провести навчання, лекції, бесіди з працівниками підприємств, установ та організацій з питань реалізації і захисту прав людини.
  5. Провести лекції, бесіди в установах виконання покарань з питань реалізації і захисту прав людини.
  6. Забезпечити через мережу громадських приймалень та юридичних клінік надання безоплатної первинної правової допомоги населенню з питань реалізації і захисту прав людини.
  7. Організувати проведення книжкових виставок, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту, ознайомлення з матеріалами, представленими на них; оформлення у військових частинах, навчальних закладах, закладах культури, інших установах та організаціях тематичних стендів.
  8. Провести науково-практичні конференції, семінари, зустрічі за круглим столом, дискусії, майстер-класи провідних юристів, присвячені проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, народних депутатів України, діячів науки і культури.
  9. Організувати проведення виставки-форуму “Правники — суспільству”.
  10. Провести Міжнародний правничий конкурс імені В. М. Корецького.
  11. Організувати показ художніх та документальних фільмів про права людини та правозахисну діяльність в Україні.
  12. Сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації заходів з проведення Всеукраїнського тижня права.
  13. Інформувати молодь та дітей з питань реалізації і захисту прав людини під час проведення заходів просвітницького характеру, в тому числі під час виконання програм молодіжних та дитячих громадських організацій.
Гаряча лінія (044) 202-60-38 (044) 202-60-39