Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві припиняє прийом документів для підготовки експлуатаційних дозволів та висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на харчові продукти
22 вересня 2015

Доводимо до відома заявників, що 20.09.2015 набрав чинності Закон України від 22.07.2014 №1602-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів" (далі – Закон), яким внесено зміни до Законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про питну воду та питне водопостачання", "Про захист прав споживачів", "Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", також викладено в новій редакції Закон України "Про безпечність та якість харчових продуктів".

Прийнятим Законом України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" не передбачені повноваження Держсанепідслужби з надання експлуатаційних дозволів операторам потужностей (об'єктів), що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі (далі - експлуатаційних дозволів) та видачі висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи харчових продуктів. При цьому необхідно враховувати положення Закону України "Про дитяче харчування" щодо проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи дитячого харчування.

З огляду на вищезазначене, з 21.09.2015 р. Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві припиняє прийом документів для підготовки експлуатаційних дозволів та висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на харчові продукти.

Гаряча лінія (044) 202-60-38 (044) 202-60-39