Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
Європейські стандарти держпослуг в Україні
24 вересня 2024

Директор Департаменту надання адмінпослуг Київської міської ради та голова Всеукраїнської асоціації ЦНАП Наталія Шамрай взяла участь у семінарі "Управління якістю для успішної реформи держуправління".

Основна мета заходу - обговорення, як якісне управління може допомогти реформувати державний сектор. Семінар, організований Національним агентством з питань держслужби та Центром адаптації до стандартів ЄС за підтримки ОЕСР/SIGMA і GIZ, зібрав фахівців для обміну досвідом і пошуку рішень для покращення держуправління.

Особлива увага приділялася європейській моделі оцінювання якості (CAF). Голова НАДС Наталія Алюшина наголосила на важливості впровадження CAF як частини євроінтеграції України.

Серед доповідачів також виступили: Мартінш Кріевінш (ОЕСР/SIGMA), який розповів про принципи SIGMA та реформу держуправління; Грачик Ярмолаян, менеджер проекту "Реінжиніринг держпослуг у країнах Східного партнерства", висвітлив питання реінжинірингу держпослуг; Мартін Плуїм (EIPA) окреслив роботу EIPA та Європейського ресурсного центру CAF; Нік Тійс (SIGMA/ОЕСР) і Тіхана Пузич (EIPA) пояснили методологію та переваги CAF; Марина Канавець, директор Центру адаптації держслужби до стандартів ЄС, розповіла про стан впровадження CAF в Україні.

Також презентували рекомендації для державних органів, зокрема програми підвищення кваліфікації та онлайн-курси для впровадження системи управління якістю.

Учасники обговорили міжнародний досвід впровадження CAF, шляхи покращення держпослуг та наступні кроки для України, зосередившись на стратегіях підвищення задоволеності громадян та ефективності роботи держорганів, що допоможе у подальшій інтеграції з ЄС.

 

Гаряча лінія (044) 202-60-38 (044) 202-60-39