Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
Керівники ЦНАПів долучилися до міжнародної акції «16 днів проти насильства»
07 грудня 2023

6 грудня у Центрі надання адміністративних послуг міста Києва відбувся фаховий семінар "Запобігання та протидія домашньому насильству" для керівників ЦНАПів.

Його організаторами виступили Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг, Вища школа публічного управління, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні та Національний тренінговий центр з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Як наголосили організатори, ЦНАПи мають стати одним із ключових інститутів нової системи міжвідомчої взаємодії з питань запобігання та протидії домашньому насильству на місцевому рівні, зокрема, в об’єднаних територіальних громадах. Тож головним завданням семінару було ознайомлення керівників ЦНАПів із основними поняттями гендерно зумовленого та домашнього насильства.

Серед тем, що розглядали учасники, – гендерні стереотипи, акти міжнародного та національного законодавства, алгоритми допомоги та психологічні аспекти роботи з постраждалими особами.

Семінар відбувся у рамках щорічної міжнародної акції "16 днів проти насильства", спрямованої на боротьбу з усіма формами насильства, збільшення розуміння громадянами цього питання та формування "нульової толерантності" до насильства у суспільстві. Учасники заходу отримають сертифікат підвищення кваліфікації, визнаний національним стандартом.

Після участі у семінарі всі учасники отримали сертифікат підвищення кваліфікації державного зразка.

Гаряча лінія (044) 202-60-38 (044) 202-60-39