27 квітня 2022

Безоплатна правова допомога під час війни

Безоплатна правова допомога під час війни
Під час війни у людей виникає безліч  правових питань: 
  •  як перетинати державний кордон? 
  •  як платити комуналки? 
  •  як отримати статус ВПО або біженця?
  •  як захистити трудові права?
На всі ці та інші запитання вам дадуть відповідь юристи системи безоплатної правової допомоги, а окремим категоріям ще й допоможуть захистити свої права в суді.
 
 
Як отримати безоплатну правову допомогу?
 
📞 Телефоном
За номером 0 800 213 103 надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки у межах України безкоштовні.
Дзвінки з-за кордону – за номером +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка за тарифами оператора).
 
📱 💻 Онлайн
Отримати онлайн правову допомогу можна у кабінеті клієнта на сайті системи БПД, у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога» або «Твоє право», у Телеграм та Вайбер. Посилання тут - https://linktr.ee/legalaid.gov.ua
 
ℹ️ Довідково
Безоплатна правова допомога – це надання правових послуг, що гарантуються державою та повністю фінансуються за рахунок коштів  Державного бюджету України.
 
1️⃣ Безоплатна первинна правова допомога (БППД) – це інформування людей про їхні права та що робити якщо, вони порушені. Це надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з юридичних питань. Це складення заяв, скарг, інших документів правового характеру, крім процесуальних. Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі громадяни України.
 
2️⃣ Безоплатна вторинна правова допомога (БВПД) – це захист, здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Право на БВПД мають соціально незахищені категорії громадян – малозабезпечені, люди з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від домашнього насильства, діти та інші особи, визначені  законом «Про безоплатну правову допомогу» (https://bit.ly/3dSxQBa)
Онлайн консультант