11 грудня 2019

Тематичний семінар на тему: «Особливості обслуговування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення»

Тематичний семінар на тему: «Особливості обслуговування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення»

Для того, аби бути більш обізнаними у питаннях обслуговування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення – ЦНАП звернувся за допомогою до експертів. Такі семінари є цінними для працівників Центрів, оскільки ми прагнемо зробити сервіс де кожна людина зможе отримати якісну послугу в комфортних для неї умовах.

Основні меседжі від доповідачів:

  • Правильна комунікація сприяє кращій взаємодії.
  • Наразі більш поширеним стає універсальний дизайн. Універсальне середовище не акцентує увагу на людях з інвалідністю, а робить зручний простір абсолютно для всіх (для людей з інвалідністю, людей похилого віку, молодих батьків із коляскою, дітей і т.д.).
  • Впровадження інклюзивного дизайну в міському просторі є компонентом сталого розвитку міста.

Семінар відбувся за підтримки президента Громадської організації «Спілка громадських організацій осіб з інвалідністю міста Києва» Олександра Ворони та директора Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання осіб з інвалідністю «Група активної реабілітації» Віталія Пчолкіна. Також у заході взяли участь начальник управління забезпечення діяльності Департаменту (центру) надання адміністративних послуг Віктор Поворозник, начальник навчально-методичного відділу Київського міського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Зоя Бабічева та адміністратори центрів надання адмінпослуг міста Києва.

Варто зазначити, що це не перша наша співпраця, адже саме Олександр Ворона активно долучається до роботи над доступністю ЦНАП у місті Києві.

Онлайн консультант