22 червня 2017

Що таке безвізовий режим між Україною і країнами ЄС та як підготуватися до поїздки до ЄС

Що таке безвізовий режим між Україною і країнами ЄС та як підготуватися до поїздки до ЄС

безвіз

Безвізовий режим між Україною та країнами ЄС означає, що громадяни України можуть перетинати кордон з країнами ЄС без звичного оформлення візи. Такі ж умови з 2005 року діють і для громадян ЄС для поїздкок в Україну. Настала наша черга подорожувати до ЄС спонтанно, просто і дешево.

Аби їздити до Європи без візи, потрібен біометричний закордонний паспорт громадянина України. Усі без винятку документи для поїздок за кордон, які оформляються з кінця 2016 року, – біометричні; у 2015–2016 роках видавали як біометрику, так і «звичайні» паспорти. Подивіться на свій документ: якщо на його обкладинці є ось така позначка – він біометричний.

Українцям зі звичайними, не біометричними закордонними паспортами, потрібно, як і раніше, оформлювати візу.

Звертаємо вашу увагу, що станом на 22.06.2017 для оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричний) Ви можете звертатися до будь-якого центру надання адміністративних послуг міста Києва, де наявне відповідне обладнання, а саме:
1. Відділ (Центр) надання адміністративних послуг Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (вул. Олійника, 21)
2. Відділ (Центр) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (проспект Маяковського, 29)
3. Філія відділу (Центру) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (проспект Лісовий, 39-а)
4. Відділ (Центр) надання адміністративних послуг Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (вул. Бажова, 11/8)
5. Відділ (Центр) надання адміністративних послуг Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації (вул. Маршала Тимошенка, 16)
6. Філія відділу (Центру) надання адміністративних послуг Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації (просп. Героїв Сталінграду, 57)
7. Відділ (Центр) надання адміністративних послуг Печерської районної в місті Києві державної адміністрації (вул. М. Омеляновича – Павленка, 15)
8. Відділ (Центр) надання адміністративних послуг Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (просп. Перемоги, 97)
9. Департамент (Центр) надання адміністративних послуг виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (вул. Дніпровська набережна, 19-б)

Для оформлення паспорту громадянина України у формі ID-картки Ви можете звертатися  до одного з вищезазначених центрів надання адміністративних послуг відповідно до реєстрації вашого місця проживання.

Як підготуватися до поїздки до ЄС Ви можете побачити у відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=SqIkGkDKA5w

 

Онлайн консультант