11 вересня 2024

Послуги для ветеранів

Послуги для ветеранів

Долучилися до слухань Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Обговорювали важливу тему – поствоєнну адаптацію демобілізованих військових і їх підтримку в отриманні соціальних, медичних, освітніх та адміністративних послуг.

Заслухали представників міністерств охорони здоров'я, соціальної політики, внутрішніх справ. Міністерка у справах ветеранів Наталія Калмикова озвучила план дій та найближчі кроки держави у новій ветеранській політиці.

Серед акцентів – оновлення стратегії підтримки ветеранів, робота ветеранських просторів і хабів, соціальна та психологічна підтримка і допомога, надання послуг ветеранам і ветеранкам.

Піднімали питання надання послуг через Центри надання адміністративних послуг, які вже впровадили проєкт "Єдине вікно" для ветерана, проєкт "Адмінсервіс "Ветеран".

Тому надважливим питанням залишається приведення нормативно-правової бази до сучасних реалій, переведення послуг в електронний формат, чіткого розмежування повноважень між ЦНАПами, ветеран-хабами, Пенсійним фондом, ТЦК та СП, а також створення у країні комфортних умов для ветеранів і ветеранок.

1_RADA_11-09-2024_FB

2-RADA_11-09-2024_FB

Онлайн консультант