08 грудня 2016

Відбулась конференція на тему "Відкрите врядування в українських містах: моделі та інструменти"

Відбулась конференція на тему "Відкрите врядування в українських містах: моделі та інструменти"

     Конференція на тему «Відкрите врядування в українських містах: моделі та інструменти» проходила протягом двох днів, 7-8 грудня в м.Києві.
     До участі у заході були запрошені представники Посольства Канади в Україні, Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Федерації канадських муніципалітетів та багато інших.
     Під час конференції  розглядалися 12 принципів доброго врядування, які використовуються для роботи органів місцевого самоврядування у країнах Європейського Союзу,  застосування цих принципів в Україні, український досвід впровадження моделей та інструментів відкритого врядування, удосконалення надання адміністративних послуг в Україні, моделі діяльності ЦНАП в українських містах.
     Відбулась презентація та обговорення трьох аспектів та інструментів моделі відкритого врядування Проекту ПРОМІС. Піднімалось  питання інноваційних інструментів відкритого врядування та перспектив їх запровадження в Україні. 
      Учасники заходу ознайомились із досвідом відкритого врядування у Торонто. Канадські колеги розповіли про стратегію залучення громади, роль політичного та громадського лідерства у підтримці цих підходів. 
     Українські представники конференції також мали змогу розповісти про свої досягнення і поділитися кращими практиками у цій сфері.

Онлайн консультант