26 січня 2024

Гарантія безпеки: захист персональних даних

Гарантія безпеки: захист персональних даних

28 січня 2024 року Міжнародний День захисту персональних даних.

Для нашої країни, яка знаходиться у військовому стані, це не просто день – це потужна злагоджена робота на різних рівнях влади заради безпеки та цілісності держави.

Окрім законодавчої бази та фізичного захисту, створення систем комплексного захисту інформації в інформаційних системах та реєстрах, в яких щоденно працюють ЦНАПи для надання якісних адміністративних послуг громадянам, важливою складовою є культура поведінки із захисту персональних даних.

В рамках стратегічного підходу до цього питання ЦНАПи міста Києва ініціювали, а Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг у співпраці з фахівцями Департаменту у сфері захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, правознавців ЦНАПів, членів Асоціації, розробила та ухвалила низку документів. Серед них – Кодекс поведінки з обробки та захисту персональних даних у Центрах надання адміністративних послуг.

Цей документ містить рекомендації та практичні поради для ЦНАПів, що дозволяє відповідати вимогам Закону України "Про адміністративні послуги".

Дотримання правил Кодексу поведінки свідчить про надійність Центрів та допомагає підвищити рівень захисту персональних даних суб’єктів звернень, працівників ЦНАПів і партнерів при обробці інформації. Це – важливий крок у напрямку побудови прозорих та довірчих відносин, відзначено в документі.

Ще однією ініціативою у забезпеченні безпеки персональних даних є введення у 2023 році Порядку обробки та захисту персональних даних, який визначив єдиний стандарт захисту персональних даних у ЦНАПах міста Києва.

Ми продовжуємо свою місію забезпечення доступу до якісних адміністративних послуг при суворому дотриманні високих стандартів безпеки та конфіденційності персональних даних.

Онлайн консультант