24 квітня 2017

Отримання довідок про реєстрацію місця проживання

Отримання довідок про реєстрацію місця проживання

довідка 24.04.2017

 

З грудня 2016 року довідку за Формою №3 (про склад сім’ї) скасовано (постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 861 внесено зміни до постанови Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 та виключено форму №3 з переліку документів).

Витребування подання довідки за формою №3 чи надання послуг з видачі довідки за формою №3 не передбачено законодавством.

Для отримання довідки про реєстрацію місця проживання особи* громадянам необхідно звертатись до центрів надання адміністративних послуг районних в м. Києві державних адміністрацій за місцем реєстрації.

Інформація про місце реєстрації громадян, на підставі якої оформлюються субсидії, пільги та інше, буде надаватись без залучення громадян шляхом обміну інформацією між державними органами.

_______________________

*Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» передбачено, що довідки про реєстрацію місця проживання видаються виключно органами реєстрації місця проживання районних в місті Києві державних адміністрацій.

Постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207 затверджено форму видачі довідки про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання особи.

 

Онлайн консультант