18 вересня 2019

Відсьогодні в Департаменті (Центрі) надання адміністративних послуг розпочато навчання жестовій мові адміністраторів.

Відсьогодні в Департаменті (Центрі) надання адміністративних послуг розпочато навчання жестовій мові адміністраторів.

Існує гіпотеза, що звуковій мові людей передувала жестова мова, яка почала спонтанно виникати 3 млн років до н. е. Потім мова жестів стала доповнюватися мовою 20 або 40 звуків. Лише за 100 тис. років до н. е. мова звуків остаточно витіснила мову жестів. Розробником сучасної жестової мови є французький аббат Шарль-Мішель де Л’Епе, який у 1760 році створив у Парижі Інститут глухих.
Вивчення жестової мови – сучасний тренд оскільки, насамперед, чим більше людей матимуть навички спілкування жестовою мовою, тим комфортнішим буде життя людей з вадами слуху.
А крім того, вивчення жестової мови активізує діяльність мозку за допомогою моторики пальців, тренує пам'ять і звичайно змінює світосприйняття.
Для покращення якості надання адміністративних послуг, зокрема, для осіб з вадами слуху, відсьогодні в Департаменті (Центрі) надання адміністративних послуг розпочато навчання жестовій мові адміністраторів.
Дякуємо нашим партнерам підприємству «Культурний центр» Українського товариства глухих і сподіваємося на плідну співпрацю.
До речі, стартували символічно, адже в останні дні вересня світ відзначає Міжнародний тиждень глухих.

Онлайн консультант